nazaniinA nazaniinA .

nazaniinA

خواص درماني سمنو چيست ؟

طبع سمنو در طب سنتي

سمنو از نظر طب سنتي داراي داراي طبع گرم و معتدل است. 100 گرم سمنو سيصد گرم كالري ، شش دهم گرم پروتئين دارد ، 52 گرم كربوهيدرات دارد.

ويتامين هاي موجود در سمنو
سمنو حاوي موادي مانند سلنيوم، فسفر، كروميوم، روي، آهن، مس و انواع ويتامين هاي K-E-A و گروه ويتامين هاي B12,B8, B5, B3, B1 است.

خواص سمنو براي تقويت استخوان ها
مصرف سمنو باعث تقويت عمومي بدن بويژه استخوان ها مي شود زيرا سمنو سرشار از كلسيم و پتاسيم است و از پوكي استخوان مي شود بنابراين افراد ميانسال كه در معرض پوكي استخوان قرار دارند مي توانند با مصرف به انداره ٔ سمنواز اين بيماري جلوگيري كرده واستخوان هاي خود را تقويت نمايند.

خاصيت سمنو

تقويت استخوان ها با مصرف سمنو
سمنو مفيد براي درمان سرطان
سمنو سرشار از آنتي اكسيدان است به همين دليل مصرف آن سبب كاهش سرطان خواهد شد.

خواص سمنو براي كودكان
سمنو، از شيره جوانه گندم و آرد، پخته و تهيه مي شود و ارزش غذايي آن بسيار بالاتر از برنج و ساير حبوبات است بنابراين براي رشد كودكان و نوجوانان مفيد است . مواد مغذي موجود در سمنو به رشد جسمي و ذهني كودكان و تقويت استخوان هاي كودك كمك مي كند.

خواص سمنو براي زنان
خواص سمنو براي زنان باردار و جنين

مصرف سمنو را براي زنان باردار به ويژه در سه ماه نخست بارداري براي تكامل سيستم عصبي جنين ضروري و مفيد است و از نقص سيستم عصبي جنين پيشگيري مي كند. مصرف سمنو در بارداري سبب مي شود كه جنين به خوبي رشد نمايد و استخوان هاي جنين را تقويت و باعث رشد بهتر آن مي شود.سمنو سرشار از آهن است ومصرف آن توسط خانم هاي باردار براي درمان كم خوني آنها مفيد است . مصرف سمنو در بارداري باعث درمان يبوست در زنان باردار شده و دفع را برايشان آسان مي كند.

خواص سمنو براي كمك به نازايي
همچنين ويتامين ها يE و B و مواد مغذي موجود در سمنو به درمان نازايي هم كمك مي كند.

ويتامين سمنو

كمك به درمان نازايي با مصرف سمنو
خواص سمنو براي شيردهي
استفاده از سمنو باعث بهبود سختي زايمان، نازايي و شيردهي مي شود. مصرف سمنو باعث افزايش شير در مادران شيرده مي شود و نوزادان را قوي مي كند.

فوايد سمنو براي زنان در دوران يائسگي
مصرف سمنو براي زنان در دوران يائسگي نيز فوايدي دارد و باعث در امان ماندن آنها ازعوارض يائسگي و سلامت استخوان هايشان مي شود.

فوايد سمنو براي كاهش وزن
فيبر بالاي سمنو سبب مي شود كه اين غذاي مقوي براي لاغري مفيد باشد زيرا به دليل ايجاد سيري طولاني مدت از ريزه خواري جلوگيري كرده و موجب مي شود از پرخوري دست برداريم اما نبايد افراد چاق در مصرف سمنو افراط نمايند زيرا تعادل در مصرف هر غذايي باعث سلامت جسم مي شود.

فوايد سمنو براي بدنسازي
سمنو داراي قند طبيعي و فيبر بالا است و براي بدنسازي و پرورش اندام بسيار مفيد است چرا كه باعث توان و قدرت بيشتراين افراد شده و همچنين از انقباض و گرفتگي عضلات ورزشكاران نيز جلوگيري مي كند.

سمنو براي بهبود سوءهاضمه و هضم بهتر
فيبر بالاي موجود در سمنو ، سوءهاضمه را بهبود بخشيده و هضم غذا را بهتر مي كند. مصرف سمنو باعث سلامت دستگاه گوارش شده و نقش موثري در درمان سرطان كولون دارد.

خواص سمنو

مصرف سمنو براي بهبود سوءهاضمه
تقويت سيستم ايمني با مصرف سمنو
سمنو حاوي ويتامين C فراواني است و بنيه و سيستم ايمني بدن را تقويت مي كند . مصرف سمنو براي بهبود افراد دچار سرماخوردگي مفيد است.

سمنو براي درمان يبوست
فيبر موجود در سمنو حركات روده ها را كم كرده و بهبود مي بخشد و يبوست را درمان مي كند.

مصرف سمنو و سلامت چشم
بتاكاروتن موجود در سمنو از آسيب هاي بينايي و عصبي در چشم جلوگيري مي كند و به سلامت چشم كمك مي كند.

سمنو براي درمان كم خوني
سمنو حاوي آهن، اسيد فوليك و ويتامين هاي گروه B است و براي خونسازي و تنظيم هورمون ها مفيد بوده و مي تواند در رفع خستگي تاثير گذار باشد.

خواص سمنو براي زيبايي
ويتامين C و E موجود در سمنو به شادابي پوست كمك مي كند و سبب جوان سازي پوست خواهد شد . ويتامين هاي گروه B موجود در سمنو و اسيد فوليك موجود در آن نيزبه پرپشت و خوش نما شدن موها كمك مي كند.

سمنو براي كم خوني

تمام فوايد و خواص سمنو
سمنو مفيد براي ديابتي ها
در فرآيند جوانه زدن گندم براي تهيه سمنو ، ويتامين ها و املاح معدني گندم چند برابر شده و از كالري و كربوهيدرات آن كاسته مي شود. پروتئين هاي هضم و جذب بهتري يافته و بر ميزان ويتامين C آن افزوده مي شود. در اين مرحله اگر طعم گندم جوانه زده را بچشيد متوجه شيريني آن مي شويد.

زماني كه گندم جوانه نزده است، شيرين نيست و مواد قند ي اش به صورت نشاسته ذخيره مي شود ، اما در فرآيند جوانه زني، نشاسته تجزيه و تبديل به واحدهاي كوچك تري به نام مالتوز مي شود و شيريني سمنو كه طبيعي است پديدار مي شود ، مصرف كم سمنو براي مبتلايان به ديابت توصيه مي شود.

ساير خواص سمنو
استفاده از سمنو باعث كاهش كالري بدن و كلسترول خون مي شود و آنطور كه در بخش سلامت نمناك اشاره كرده ايم استفاده از اين ماده غذايي در درمان عوارضي مانند ريوي، كمبود وزن، وجود فسفات در ادرار، سوءهاضمه، پادرد، مخملك، تب برفكي، نامنظم شدن ضربان قلب و زخم هاي قرنيه مفيد است.

مصرف سمنو سبب درمان مشكلاتي مانند واريس، بي خوابي، پركاري تيروئيد، وجود خون در ادرار، زخم ها، فلج شدن، عفونت در بدن، بري بري، سرگيجه، آرتروز، زخم يا تورم زبان، آرتريت پا و شبكيه، پاركينسون، حالات روحي و رواني، هپاتيت و يرقان مي شود.

طرز تهيه سمنو، سين خوش عطروبوي سفره نوروز
دانه هاي گندم در يك ظرف بزرگ خيس دهيد.

دانه ها را روي سيني پخش كنيد و پارچه مرطوبي روي آن بكشيد.

3 روز زمان براي جوانه زدن دانه ها نياز است.

گندم ها را حسابي بكوبيد و با كمك ظرف صافي و پارچه اي تورمانند، شيره ي خالص آن را جدا كنيد.

آرد سبوس دار را به تركيب آب و شيره اضافه كنيد.

اين مخلوط خوش عطر را مدام هم بزنيد تا صاف و يك دست شود.

مواد را داخل ديگ بريزيد و روي حرارت بگذاريد و دائم به هم بزنيد تا رنگ آن قهوه اي شود و سمنو سفت شود.

آب را به تدريج به اين مخلوط سفت و سرخ شده اضافه كنيد و هم بزنيد تا تركيبي صاف و غليظ به وجود آيد.

بادام را به سمنو، اضافه كنيد و هم زدن را ادامه دهيد تا مخلوط كِش بيايد.

بعد از اتمام هم زدن، يك ساعت فرصت استراحت به سمنو را روي حرارت ملايم بدهيد.

چند نكته مهم براي نگهداري سمنو خانگي
سمنويي كه رقيق باشد و داخل آن آب داشته باشد، خيلي زود كپك مي زند پس براي نگه داشتن سمنو براي 3 تا 4 ماه سمنو بايد حسابي غليظ شود و به آن آب هم اضافه نكنيد.

استفاده از گندم شمال باعث مي شود كه سمنوي شما طعم شيرين تري پيدا كند.

پس از پخت سمنو، تفاله هاي گندم را كه همان سبوس گندم است، دور نياندازيد زيرا خواص بسيار زيادي دارد. تفاله هاي گندم را روي يك سيني پهن كنيد و در مقابل نور خورشيد خشك كنيد و سپس آنها را آسياب كنيد و زمان تهيه نان اين سبوس را داخل خمير نان بريزيد تا نان سبوس دار گردد.

براي نگه داشتن سمنو براي مدت زمان طولاني آن را در فريزر نگه داريد. در هنگام مصرف سمنو را از فريزر خارج كنيد، داخل يك ظرف بريزيد تا يخ آن كم كم آب شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۴۴:۳۴ توسط:نازنين موضوع: نظرات (0)

بيماري سيروز چيست

به ميزان الكل مصرفي خود فكر كنيد
الكل با جلوگيري از توانايي پردازش كربوهيدرات‌ها، چربي‌ها و پروتئين‌ها، به كبد آسيب مي‌رساند. هنگامي كه اين موارد سطوح مخرب روي كبد مي‌سازند، بدن ممكن است با التهاب واكنشي كه منجر به هپاتيت، فيبروز و سيروز مي‌شود، واكنش نشان دهد. از هر ۵ نفر كه مصرف بالاي الكل دارند، ۱ نفر به هپاتيت الكلي مبتلا مي‌شود و از هر ۴ نفر ۱ نفر به سيروز مبتلا مي‌شود.
• در مردان مصرف بالا شامل نوشيدن هفته‌اي ۱۵ يا بيشتر الكل است و در زنان نوشيدن ۸ يا بيشتر.
• بعد از قطع نوشيدن، هنوز مي‌توانيد به سيروز مبتلا شويد. با اين حال، عدم مصرف الكل به همه افراد مبتلا به سيروز توصيه مي‌شود. ترك الكل بدون توجه به اينكه در چه مرحله‌اي از بيماري هستيد، به درمان و بهبود آن كمك مي‌كند.
• در حالي كه سيروز در مردان بيشتر ديده مي‌شود، سيروز در زنان بيشتر ناشي از اعتياد به الكل است.

از نظر هپاتيت B و C مورد آزمايش قرار بگيريد
التهاب مزمن كبدي و آسيب ناشي از هر يك از ويروس‌ها، طي چندين دهه مي‌تواند به سيروز تبديل شود.
• عوامل خطر هپاتيت B شامل رابطه جنسي محافظت نشده، تزريق خون و استفاده از داروهاي تزريقي با سوزن‌هاي آلوده است.
• از جمله عوامل خطرساز هپاتيت C مي‌توان به عفونت‌هاي ناشي از مصرف داروي تزريقي، تزريق خون و سوراخ كردن بدن و خال كوبي اشاره كرد.
• سيروز ناشي از هپاتيت C شايع‌ترين دليل پيوند كبد است.

از ارتباط بين سيروز و ديابت آگاه باشيد
در ۱۵ تا ۳۰ درصد افراد مبتلا به سيروز، ديابت يك عامل خطر براي ابتلا به بيماري كبد چرب غيرالكلي (NASH) است. ديابت در عفونت‌هاي مزمن هپاتيت C، كه يكي از دلايل عمده سيروز است، نيز شايع است كه احتمالاً به دليل كاهش عملكرد پانكراس است.
• علت ديگر سيروز كه اغلب با ديابت ارتباط دارد، هموكروماتوز است.
• اين وضعيت با رسوب كردن آهن در پوست، قلب، مفاصل و پانكراس مشخص مي‌شود. تجمع لوزالمعده منجر به ديابت مي‌شود.

وزن فعلي خود را در نظر بگيريد
چاقي نگراني‌هاي گسترد‌ه‌اي در مورد سلامتي ايجاد مي‌كند، از ديابت نوع ۲ و بيماري‌هاي قلبي گرفته تا آرتروز و سكته. اما، چربي اضافي در كبد باعث التهاب و آسيب مي‌شود كه مي‌تواند به استئو هپاتيت غير الكلي تبديل شود.
• براي تعيين اينكه آيا در محدوده وزني سالم هستيد يا خير، از شاخص توده بدني BMI استفاده كنيد.
• محاسبه BMI سن، قد، جنسيت و وزن شما را در نظر مي‌گيرد.

خطرات ناشي از بيماري‌هاي خود ايمني و قلبي را بدانيد
اگر به بيماري خود ايمني مانند بيماري التهابي روده، آرتريت روماتوئيد يا بيماري تيروئيد مبتلا هستيد، محتاط باشيد. در حالي كه آنها مستقيماً سيروز را تشديد نمي‌كنند، اما خطر عوارض را در ساير اختلالات منجر به آن افزايش مي‌دهند. بيماري قلبي يك عامل خطر براي استئو هپاتيت غير الكلي است كه منجر به سيروز مي‌شود. علاوه بر اين، بيماري‌هاي قلبي مربوط به نارسايي قلبي مي‌تواند باعث گرفتگي كبد و سيروز قلبي شود.

سابقه خانوادگي خود را بررسي كنيد
انواع خاصي از بيماري‌هاي كبدي كه باعث سيروز مي‌شوند الگوي وراثت ژنتيكي دارند. در سابقه پزشكي خانواده خود به دنبال بيماري‌هايي باشيد كه خطر سيروز را افزايش مي‌دهند:
• هموسيدروز ارثي
• بيماري ويلسون
• كمبود آلفا-۱ آنتي تريپسين
شناخت علائم و نشانه‌ها
شناخت علائم و نشانه‌ها
شناخت علائم و نشانه‌ها
علائم سيروز را بشناسيد
اگر اين علائم را مشاهده كرديد، بايد در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنيد. او مي‌تواند به شما يك تشخيص حرفه‌اي بدهد و بلافاصله روند درمان را شروع كند. اگر مي‌خواهيد بفهميد شخص ديگري غير از خود دچار سيروز است، حتماً آن شخص را در ارزيابي خود قرار دهيد، زيرا ممكن است علائمي وجود داشته باشد كه از خارج قابل مشاهده نيست. علائم سيروز عبارتند از:
• خستگي، يا احساس خستگي
• كبودي يا ايجاد سريع خونريزي
• ورم اندام تحتاني (تورم)
• پوست و چشم‌هاي زرد رنگ (زردي)
• تب
• كمبود اشتها يا كاهش وزن
• حالت تهوع
• اسهال
• خارش شديد (خارش)
• افزايش دور شكم
• گيجي
• اختلال خواب

به دنبال رگهاي عنكبوت باشيد
اصطلاحات فني‌تر اين شرايط عبارتند از: آنژيوماتاي عنكبوتي، خال خال عنكبوتي يا تلانژكتازي عنكبوت. رگ‌هاي عنكبوتي يك خوشه غير طبيعي از رگها است كه از يك رگ خوني مركزي با ضايعه جوانه مي‌زند. آنها معمولاً در بدن، صورت و اندام فوقاني ظاهر مي‌شوند.
• آنژيوم‌هاي عنكبوتي بزرگ و متعدد نشانه سيروز شديدتر است.
• با اين حال، آنها همچنين در بارداري و سوتغذيه شديد نيز شايع هستند. گاهي اوقات، در افراد سالم نيز ديده مي‌شود.

كف دست‌ها را براي قرمز شدن مشاهده كنيد
در اريتما كف دست به نظر مي‌رسد كه كف دست داراي لكه‌هاي قرمز است و به دليل تغيير متابوليسم هورمون جنسي ايجاد مي‌شود. اريتما كف دست، عمدتاً لبه‌هاي بيروني كف دست در امتداد انگشت شست و انگشت كوچك را تحت تأثير قرار مي‌دهد، و كف دست مركزي را محافظت مي‌كند.
• ساير دلايل اريتما كف دست شامل بارداري، آرتريت روماتوئيد، پركاري تيروئيد و مشكلات خوني است.

به هرگونه تغيير در ناخن توجه كنيد
بيماري كبد به طور كلي اغلب روي پوست تأثير مي‌گذارد، اما مشاهده ناخن‌ها مي‌تواند اطلاعات اضافي مفيدي را فراهم كند. در اين شرايط نوارهاي افقي كم رنگي ايجاد مي‌شود كه از بستر ناخن عبور مي‌كنند. اين نتيجه توليد ناكافي آلبومين است كه فقط توسط كبد ساخته مي‌شود. فشار دادن روي اين ناخن‌ها باعث مي‌شود كه نوارها ناپديد شوند و سريع بازگردند.
• در برخي موارد، دو سوم از ناخن نزديك به صفحه ناخن، سفيد به نظر مي‌رسد. يك سوم نزديك به نوك انگشت، قرمز به نظر مي‌رسد. اين نيز به دليل آلبومين ناكافي است.

مفاصل استخوان‌هاي بلند را از نظر تورم بازرسي كنيد
به عنوان مثال اگر تورم مكرر در زانو يا مچ پا مشاهده كرديد، ممكن است نشانه هيپرتروفيك آرتروپاتي (HOA) باشد. تورم در مفاصل انگشتان و شانه‌ها نيز ممكن است آرتروز باشد. اينها نتيجه التهاب مزمن در بافت پيوندي اطراف استخوان است كه مي‌تواند بسيار دردناك باشد.
• توجه داشته باشيد كه شايعترين علت HOA سرطان ريه است كه بايد كنترل شود.

به دنبال انگشتان خم شده باشد
انقباض دوپويترن به ضخيم شدن و كوتاه شدن برآمدگي كف كف دست گفته مي‌شود، بافتي كه قسمت‌هاي مختلف كف دست را به هم متصل مي‌كند. اين امر منجر به مشكلاتي در انعطاف‌پذيري انگشت مي‌شود، و باعث مي‌شود آنها به طور دائمي خم شوند. اين بيماري بيشتر در انگشت حلقه و انگشت كوچك ديده مي‌شود و اغلب با درد، ورم يا خارش همراه است. فرد در نگهداري اشيا مشكل خواهد داشت.
• انقباض دوپويترن در سيروز الكلي شايع است و تقريباً در يك سوم موارد اتفاق مي‌افتد.
• با اين حال، اين در سيگاري‌ها، مصرف كنندگان الكل بدون سيروز، كارگران با حركات تكراري دست و افراد ديابتي و بيماري پيروني نيز ديده مي‌شود.

مردان از نظر وجود توده سفت در سينه‌ها بررسي شوند
ژنيكوماستي يا رشد سينه مردانه، رشد بافت غده‌اي در سينه‌هاي مردان است كه از نوك سينه‌ها گسترش مي‌يابد. اين نتيجه افزايش هورمون استراديول است و در دو سوم موارد سيروز ديده مي‌شود. ژنيكوماستي ممكن است مانند ژنيكوماستي كاذب باشد، كه در آن بزرگ شدن پستان ناشي از چربي است، نه تكثير غده.
• براي اينكه آنها را از هم تشخيص دهيد، به پشت دراز بكشيد و انگشت شست و سبابه خود را در هر طرف پستان قرار دهيد و به آرامي آنها را دور هم جمع كنيد. شما احساس مي‌كنيد يك ديسك متحدالمركز، لاستيك مانند و محكم مستقيماً در زير نوك پستان وجود دارد. اگر توده را احساس كنيد، ژنيكوماستي وجود دارد. اگر توده را احساس نكنيد، مبتلا به ژنيكوماستي كاذب هستيد.
• ساير اختلالات توده‌اي، مانند سرطان، به طور خارج از مركز قرار دارند (يعني در اطراف نوك سينه قرار ندارند).

علائم هيپوگناديسم را در مردان مشاهده كنيد
مردان مبتلا به مشكلات مزمن كبدي مانند سيروز كاهش توليد تستوسترون را مشاهده مي‌كنند. علائم هيپوگناديسم شامل ناتواني جنسي، ناباروري، از دست دادن انگيزه جنسي و كوچك شدن بيضه‌ها است. ممكن است به دليل آسيب به بيضه يا از طريق مشكل در هيپوتالاموس يا غده هيپوفيز ايجاد شود.

درد شكم و نفخ شكم را يادداشت كنيد
اينها مي‌تواند نشانه‌هايي از آسيت، تجمع مايعات در حفره صفاقي (شكم) باشد. اگر مايعات زيادي جمع شود، ممكن است دچار تنگي نفس نيز شويد.

شكم را از نظر وجود رگ‌هاي برجسته بازرسي كنيد
كاپوت مدوزا شرايطي است كه در آن وريد ناف باز مي‌شود و باعث مي‌شود خون در پشت رنگ جمع شود. سپس آن خون به رنگ‌هاي ناف و سپس رگ‌هاي ديواره شكم منتقل مي‌شود. اين باعث مي‌شود كه رگ‌ها به شدت روي شكم ديده شوند. اين برجستگي افزايش يافته كاپوت مدوزا ناميده مي‌شود، زيرا از افسانه‌هاي يوناني شبيه سر (كاپوت) مدوزا است.

نفس خود را براي بوي ترشيدگي چك كنيد
اين بوي بد در موارد شديد در اثر فشار خون بالا ايجاد مي‌شود كه باعث ايجاد كاپوت مدوزا مي‌شود. اين بو از افزايش مقدار دي متيل سولفيد در نتيجه فشار خون بالا حاصل مي‌شود.

به چشم‌ها و پوست زرد توجه كنيد
زماني كه كبد نمي‌تواند به طور مداوم پردازش كند، زردي بيماري است كه به دليل افزايش بيلي روبين باعث تغيير رنگ به زردي مي‌شود. ممكن است غشاهاي مخاطي زرد شده و ادرار تيره به نظر برسد.
• گاهي رنگ زرد پوست نيز مي‌تواند ناشي از خوردن مقدار زيادي كاروتن از طريق هويج باشد. با اين حال، هويج مانند زردي، سفيدي چشم را زرد نمي‌كند.

دست‌ها را از نظر آستريكسي تست كنيد
از شخصي كه مشكوك به سيروز هستيد، بخواهيد كه دستهايش را كاملاً كف دست شما و رو به رو شما دراز كند. دستهاي فرد مانند بالهاي پرنده حركت مي‌كنند و از مچ دست مي‌زنند.
• آستريكسيي در اورمي و نارسايي شديد قلب نيز ديده مي‌شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۲۸:۱۷ توسط:نازنين موضوع: نظرات (0)

مراقبت از بيمار مبتلا به كرونا

مراقبت از بيمار مبتلا به كرونا در خانه
بيشتر افرادي كه به بيماري كويد19 مبتلا مي شوند ، فقط بيماري خفيفي دارند و بايد در خانه بهبود يابند. مراقبت از اين بيماران در خانه از انتشار بيشتر بيماري كويد 19 جلوگيري مي كند و از انتقال اين بيماري به افرادي كه در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به كويد19 هستند نيز جلوگيري مي كند. كويد 19 به افرادي كه درفاصله نزديك (در حدود 6 فوت) به فرد آلوده هستند از طريق قطرات تنفسي توليد شده در هنگام عطسه و سرفه فرد آلوده منتقل مي شود. اگر در خانه از كسي مراقبت مي كنيد ،علائم اضطراري را كنترل كنيد ، از شيوع ويروس جلوگيري كنيد، علائم را درمان كنيدو در پايان دادن به زمان قرنطينه ي خانگي دقت كنيد.
توجه: سالخوردگان و افراد در هر رده ي سني با بيماريهاي جدي زمينه اي مانند بيماريهاي ريوي ، بيماريهاي قلبي و ديابت در معرض خطر بيشتري براي ابتلا بيماري شديد كويد 19 هستند و به محض شروع علائم بايد تحت مراقبت جدي قرار بگيرند.
بدتر يا شديدتر شدن علائم در فرد بيمار را تحت نظر داشته باشيد. علائم هشدار اضطراري را بشناسيد:
- اطلاعات تماس ارائه دهنده خدمات درماني را در دسترس داشته باشيد.
- اگر حال فرد بيمار رو به وخامت است ، با ارائه دهنده خدمات درماني تماس بگيريد و به پرسنل خدمات رسان اعزام شده اطلاع دهيد كه بيمار مبتلا و يا مشكوك به ابتلا به كويد 19 است.
اگر علائم هشدار اضطراري را مشاهده كرديد فورا به پزشك مراجعه كنيد. علائم هشدار اضطراري شامل :
- مشكل در تنفس
- درد و يا فشار مداوم در سينه
- گيجي و عدم توانايي در بلند شدن
- كبودي در صورت و يا لب ها
اين ليست شامل همه ي موارد اضطراري نيست. لطفا براي اطلاع از علائم هشدار دهنده و شديد با پزشك خود مشورت نماييد.

هنگام مراقبت از فرد بيمار از انتشار ويروس جلوگيري كنيد.
- در صورت امكان فرد بيمار را در يك اتاق مجزا و دور از سايرين و همينطور خودتان بستري نماييد.
- در صورت امكان فرد بيمار از يك سرويس بهداشتي جداگانه استفاده كند.
- از اشتراك وسايل خانگي شخصي شامل ظروف،حوله ها و ملحفه ها جلوگيري نماييد.
- اگر ماسك صورت در دسترس است ، از فرد بيمار بخواهيد در اطراف افراد ديگر و همچنين شما صورت خود را با ماسك بپوشانند.
- اگر ماسك صورت در دسترس است و فرد بيمار قادر به استفاده از آن نيست ، شما از ماسك استفاده كنيد .
- اگر فرد بيمار بايد اطراف افراد ديگر باشد (درخانه ، در وسيله نقليه و يا در مطب پزشك) بايد حتما از ماسك استفاده كند.
- دستان خود را اغلب اوقات براي حداقل 20 ثانيه با آب و صابون بشوييد به خصوص بعد از تعامل با بيمار . اگر آب و صابون در دسترس نيست از يك ضد عفوني كننده كه حاوي حداقل 60 ٪ الكل باشد استفاده كنيد.تمام سطوح دستان تان را به ضد عفوني كننده حاوي الكل آغشته نماييد و به هم بماليد تا خشك شود.
- از دست زدن به چشمها، بيني و دهان خود خودداري كنيد.
- هر روز تمام سطوحي را كه اغلب لمس مي كنيد، مانند پيشخوان ها، روي ميز ها و دستگيره ي درها تميز كنيد.
- مطابق دستورالعمل نوشته شده بروي برچسب اسپري هاي تميز كننده خانگي از آنها استفاده كنيد.
- لباسها رو كامل و دقيق بشوييد.
- اگر لبا سها خيس هستند ، دستكش يكبار مصرف بپوشيد و هنگام شستن لباسها ، آنها را از بدن خوددور نگاه داريد و بلافاصله بعد از شستشو و درآوردن دستكش ها ، دستان خود را بشوييد.
- از هرگونه ديد و بازديد غير ضروري اجتناب كنيد.
- براي يافتن پاسخ هر پرسش ديگري با ارائه كننده خدمات بهداشتي و درماني و يا بخش هاي درماني محل خود تماس بگيريد.
- اطمينان حاصل كنيد كه فرد بيمار مقدار زيادي مايعات مينوشد و در خانه استراحت مي كند.
- در اغلب افراد بيمارعلائم بيماري تنها چند روز طول ميكشد و بعد از يك هفته بهبودي مي يابند.
چه زماني به قرنطينه ي خانگي پايان دهيم؟
افراد مبتلا به كويد 19 كه در منزل قرنطينه شده اند مي توانند تحت شرايط زير قرنطينه را پايان دهند:
- اگر آزمايشي براي تشخيص اينكه هنوز ناقل هستند يا خير نداده اند، مي توانند پس از اين سه مورد خانه را ترك كنند:
1. حداقل 72 ساعت تب نداشته اند( اين به معناي تب نداشتن براي سه روز كامل بدون استفاده از هرگونه داروي تب بر است.)
و
2. علائم ديگر بيماري بهبود يافته است( علائمي مانند سرفه و يا تنگي نفس)
و
3. حداقل 7 روز از ظهور اولين علائم بيماري گذشته است.
- اگرافراد بيمار براي تشخيص اينكه هنوز ناقل هستند يا خير ، آزمايش شوند مي توانند پس از سه مورد زير خانه را ترك كنند:
1.ديگر تب ندارند. ( اين به معناي تب نداشتن بدون استفاده از هرگونه داروي تب بر است.)
و
2. علائم ديگر بيماري بهبود يافته است( علائمي مانند سرفه و يا تنگي نفس)
و
3.آنها دو تست منفي متوالي با فاصله ي 24 ساعت از دارند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۲۷:۵۰ توسط:نازنين موضوع: نظرات (0)

بيماري مقاربتي

حقايقي در مورد بيماريهاي مقاربتي
اصطلاح بيماري مقاربتي (STD) براي بيان وضعيتي است كه از طريق تماس جنسي از يك شخص به شخص ديگر منتقل مي شود. شما مي توانيد با داشتن رابطه جنسي بدون محافظت از واژن ، مقعد يا دهان و دندان با فردي كه بيماري مقاربتي دارد ، يك بيماري مقاربتي را منتقل كنيد.

يك بيماري مقاربتي ممكن است عفونت مقاربتي (STI) يا بيماري وريدي (VD) نيز ناميده شود.

اين بدان معنا نيست كه رابطه جنسي تنها راه انتقال بيماريهاي مقاربتي است. بسته به STD خاص ، عفونت ها ممكن است از طريق سوزن هاي مشترك و شيردهي نيز منتقل شوند.

علائم بيماري هاي مقاربتي در مردان
بدون ايجاد علائم ، مي توان يك بيماري STD را دريافت كرد. اما برخي از بيماري هاي مراقبتي علائم واضحي را ايجاد مي كنند. در مردان ، علائم رايج عبارتند از:

درد يا ناراحتي در هنگام رابطه جنسي يا ادرار
زخم ، برجستگي يا بثورات در آلت تناسلي مرد ، بيضه ها ، مقعد ، باسن ، ران ها يا دهان
ترشح يا خونريزي غيرمعمول از آلت تناسلي مرد
بيضه هاي دردناك يا متورم
علائم خاص بسته به بيماري ممكن است متفاوت باشد. درباره علائم STD در مردان بيشتر بدانيد.

علائم بيماري هاي مقاربتي در زنان
در بسياري از موارد ، اين بيماري علائم قابل توجهي ايجاد نمي كند. در صورت بروز ، علائم متداول در زنان عبارتند از:

درد يا ناراحتي در هنگام رابطه جنسي يا ادرار
زخم ، برجستگي ، يا بثورات در واژن ، مقعد ، باسن ، رانها يا دهان يا اطراف آن
ترشح يا خونريزي غيرمعمول از واژن
خارش در واژن يا اطراف آن
علائم خاص ممكن است از يك بيماري به بيماري ديگر متفاوت باشد. در مقاله زير بيشتر در مورد علائم بيماري مقاربتي در زنان آورده شده است:

بيماري هاي مقاربتي و عفوني در زنان
انواع بيماري هاي مقاربتي
انواع مختلفي از عفونت ها مي توانند از راه تماس جنسي منتقل شوند. شايع ترين بيماري هاي مفاربتي در زير شرح داده شده است.

كلاميديا (Chlamydia)
نوع خاصي از باكتري ها باعث كلاميديا مي شوند. بسياري از افراد مبتلا به كلاميديا علائم قابل توجهي ندارند. هنگامي كه علائم ايجاد مي شود ، اغلب شامل موارد زير است:

درد يا ناراحتي در هنگام رابطه جنسي يا ادرار
ترشحات سبز يا زرد از آلت تناسلي مرد يا واژن
درد در زير شكم
در صورت عدم درمان ، كلاميديا مي تواند منجر به موارد زير شود:

عفونت هاي مجراي ادرار ، غده پروستات يا بيضه ها
بيماري التهابي لگن
ناباروري
اگر زن باردار مبتلا به كلاميديا درمان نشده باشد ، مي تواند آن را در زمان تولد به كودك خود منتقل كند.

كودك مبتلا به كلاميديا ممكن است در حين رشد به موارد زير مبتلا گردد:

ذات الريه
عفونت چشم
نابينايي
آنتي بيوتيك ها مي توانند كلاميديا را به راحتي درمان كنند.

HPV (ويروس پاپيلوماي انساني)
ويروس پاپيلوماي انساني (HPV) ويروسي است كه مي تواند از طريق تماس پوست به پوست يا رابطه جنسي از يك فرد به فرد ديگر منتقل شود. انواع مختلف ويروس HPV وجود دارد كه برخي خطرناك تر از ديگران هستند.

شايعترين علامت HPV ، زگيل در دستگاه تناسلي ، دهان يا گلو است.

برخي از سويه هاي عفونت هاي HPV مي توانند منجر به سرطان شوند ، از جمله:

سرطان دهان
سرطان دهانه رحم
سرطان ولو
سرطان آلت تناسلي مرد
سرطان ركتوم
در حالي كه در بيشتر موارد HPV سرطاني نمي شوند ، برخي از سويه هاي ويروس بيش از سايرين ويروس ايجاد مي كنند. به گفته منابع معتبر بيشتر موارد سرطان مربوط به HPV در ايالات متحده توسط HPV 16 و HPV 18 ايجاد مي شود. اين دو گونه ۷۰ درصد از كل موارد سرطان دهانه رحم را تشكيل مي دهند.

هيچ درماني براي HPV وجود ندارد. با اين حال ، عفونت هاي HPV اغلب خود به خود برطرف مي شوند. همچنين واكسني براي محافظت در برابر خطرناكترين سويه ها از جمله HPV 16 و HPV 18 در دسترس است.

در صورت ابتلا به HPV ، آزمايش و غربالگري مناسب مي تواند به پزشك كمك كند تا خطر ابتلا به عوارض را ارزيابي و كنترل كند.

سفليس (Syphilis)

سفليس (Syphilis)
سفليس عفونت باكتريايي ديگري است. در مراحل اوليه اغلب مورد توجه قرار نمي گيرد.

اولين علامتي كه در سفليس ظاهر مي شود يك زخم گرد كوچك است كه به عنوان ترشح شناخته مي شود. اين مي تواند در دستگاه تناسلي ، مقعد ، يا دهان شما ايجاد شود. اين بدون درد اما بسيار عفوني است.

علائم بعدي سفليس مي تواند شامل موارد زير باشد:

راش
خستگي
تب
سردرد
درد مفصل
كاهش وزن
ريزش مو
در صورت عدم درمان ، سفليس در مراحل آخر مي تواند منجر به موارد زير شود:

از دست دادن بينايي
از دست دادن شنوايي
از دست دادن حافظه
بيماري رواني
عفونت هاي مغز يا نخاع
بيماري قلبي
مرگ
خوشبختانه ، در صورت گرفتگي زودرس ، سفليس به راحتي با آنتي بيوتيك درمان مي شود. با اين حال ، عفونت سفليس در يك نوزاد تازه متولد شده مي تواند كشنده باشد. به همين دليل غربالگري سيفليس براي همه زنان باردار مهم است.

هرچه سفليس زودتر تشخيص داده شود و درمان شود ، آسيب كمتري به آن وارد مي شود.

آچ آي وي (HIV)

اچ آي وي مي تواند به سيستم ايمني بدن آسيب برساند و خطر ابتلا به ويروس ها يا باكتري هاي ديگر و برخي سرطان ها را افزايش دهد. در صورت عدم درمان ، مي تواند منجر به مرحله ۳ HIV شود كه به ايدز معروف است. اما با درمان امروز ، بسياري از افراد مبتلا به HIV هرگز به ايدز مبتلا نمي شوند.

در مراحل اوليه يا حاد ، آسان است كه علائم HIV را با علائم آنفلوانزا اشتباه گرفت.

علائم اوليه مي تواند شامل موارد زير باشد:

تب
لرز
بدن درد
تورم غدد لنفاوي
گلو درد
سردرد
حالت تهوع
بثورات
اين علائم اوليه معمولاً طي يك ماه يا همين حدود برطرف مي شوند. از آن زمان به بعد ، فرد مي تواند بدون داشتن علائم جدي يا مداوم براي سالها ، اچ آي وي داشته باشد.

افراد ديگر ممكن است علائم غير اختصاصي مانند:

خستگي مكرر
تب
سردرد
مشكلات معده
هنوز هيچ درماني براي HIV وجود ندارد ، اما گزينه هاي درماني براي كنترل آن در دسترس است. درمان زودرس و موثر مي تواند به افراد مبتلا به اچ آي وي كمك كند تا به خوبي زندگي كنند.

درمان مناسب همچنين مي تواند شانس انتقال HIV به يك شريك جنسي را كاهش دهد. در حقيقت ، درمان مي تواند به طور بالقوه ميزان HIV را در بدن كاهش داده و به سطوح غيرقابل شناسايي برساند. به گفته منبع CDCTrusted ، در سطوح غيرقابل شناسايي ، HIV نمي تواند به افراد ديگر منتقل شود.

بدون آزمايش معمول ، بسياري از افراد مبتلا به اچ آي وي متوجه ابتلا به آن نيستند. براي ارتقا تشخيص و درمان به موقع ، محققين توصيه مي كند كه افراد بين ۱۳ تا ۶۴ سال حداقل يك بار آزمايش شوند. افرادي كه در معرض خطر بالاي HIV هستند بايد حداقل سالي يك بار آزمايش شوند ، حتي اگر علائمي ندارند.

آزمايش رايگان و محرمانه را مي توان در تمام شهرهاي بزرگ و بسياري از كلينيك هاي بهداشت عمومي يافت.

با پيشرفت هاي اخير در زمينه آزمايش و درمان ، زندگي طولاني و سالم با HIV امكان پذير است.

سوزاك (Gonorrhea)
سوزاك يكي ديگر از بيماريهاي مقاربتي باكتريايي است.

بسياري از افراد مبتلا به سوزاك هيچ علامتي ندارند. اما در صورت وجود ، علائم ممكن است شامل موارد زير باشد:

ترشحات سفيد ، زرد ، بژ يا سبز از آلت تناسلي يا واژن
درد يا ناراحتي در هنگام رابطه جنسي يا ادرار
تكرر ادرار بيش از حد معمول
خارش در اطراف دستگاه تناسلي
گلو درد
در صورت عدم درمان ، سوزاك مي تواند منجر به موارد زير شود:

عفونت هاي مجراي ادرار ، غده پروستات يا بيضه ها
بيماري التهابي لگن
ناباروري
ممكن است مادر در هنگام زايمان سوزاك را به نوزاد متولد كند. وقتي اين اتفاق مي افتد ، سوزاك مي تواند مشكلات جدي سلامتي در كودك ايجاد كند. به همين دليل بسياري از پزشكان ، زنان باردار را تشويق مي كنند تا آزمايش هاي احتمالي و مقابله اي با بيماريهاي مقاربتي را انجام دهند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۱۵:۰۹ توسط:نازنين موضوع: نظرات (0)