1- قبل از هر چيزي اهداف خود را روشن كنيد
فرد هدفمند و موفق كسي است كه براي روزها، هفته ها و ماه هاي خود برنامه ريزي كند. براي شروع بايد اهداف را به دو گروه بلندمدت و كوتاه مدت تقسيم كرد؛ مثلا: هدف بلندمدت، فراگيري كل منابع كنكور؛ هدف كوتاه مدت: مطالعه چند فصل در اين ماه. يادتان باشد اهداف كوتاه مدت جدا از بلندمدت نيست. در اصل هدف كوتاه مدت جزيي از بلندمدت است. اين مرحله قدم بسيار مهمي است چون انگيزه زيادي در اين مسير به شما مي دهد.
2- اهداف تان را زمان بندي كنيد
اينكه براي كدام درس چقدر زمان نياز داريد را مشخص كنيد. (با توجه به آسان و سخت بودن منابع و اينكه هر درس چه ضريبي در كنكور رشته مورد علاقه شما دارد.) فرصت هايي را كه نياز داريد تا صرف تحقق اهداف برنامه تان شود، مشخص كنيد تا در نهايت معلوم شود چقدر زمان در هر روز يا هفته بايد به آن موضوع اختصاص دهيد. به عنوان مثال اگر قرار باشد يك كتاب 200 صفحه اي در طول يك ماه خوانده شود لازم است حداقل روزي 11 صفحه از كتاب مطالعه شود و اين حداقل نياز به يك ساعت وقت دارد.
3- اهداف را اولويت بندي كنيد
كارهايي كه مي خواهيد انجام دهيد، برحسب اولويت ها و ميزان اضطرار و اهميت شان طبقه بندي كنيد. بهترين زمان ها و اوقات را براي مهمترين كارها قرار دهيد. در اين صورت، اگر وقت كم داشته باشيد و يا به هر دليل نتوانيد به همه اهداف و كارهاي تان برسيد، مطمئن هستيد كه اهداف و برنامه هاي اصلي را انجام خواهيد داد.
4- برنامه تان را متناسب با توانمندي هايتان تنظيم كنيد
برنامه بايد در حد توان تان باشد، پس بايد مطابق طاقت و توان جسمي و روحي تان برنامه را طرح ريزي و اجرا كنيد و از حد تعادل خارج نشويد. برنامه هايتان را بايد بين مطالعه، تفريح، عبادت، خريد، ورزش و ... تقسيم كنيد.
يعني هر كدام در زمان خود بايد باشد و حذف آنها در اين دوره كار اشتباهي است. تك بُعدي عمل نكنيد. اگر خوابگاهي هستيد حتما در اين مدت حداقل چند مرتبه به خانواده سر بزنيد و در صورتي كه امكان نداشت، هر روز يا يك روز در ميان تماس تلفني خود را با آنها حفظ كنيد. زماني را براي استراحت، خريد يا ديدن فيلم هاي آرام بخش و اميدبخش تعيين كنيد. يادتان باشد حذف يكي از موارد مورد نياز و تك بُعدي عمل كردن باعث مي شود اواسط يا اواخر راه كه زمان طلايي درس خواندن تان است و بايد نتيجه را دريافت كنيد ناگهان مأيوس و نااميد و خسته خواهيد شد و از ادامه مسير غافل مي شويد.
5- استعداد درخشان تان را دريابيد
در سال 1385 وزارت علوم، در آيين نامه استعدادهاي درخشان قانوني را تصويب كرد كه به موجب آن هر دانشگاهي مي تواند از ميان رتبه هاي برتر در دوره هاي كارشناسي و با توجه به معدل كل، افراد را بدون كنكور وارد دوره كارشناسي ارشد كند. (اگر جزو معدل هاي بالاي كلاس تان هستيد، مي توانيد اين موضوع را پيگيري كنيد.)
6- ليست منابع را تهيه كنيد
منابع كارشناسي ارشد، معمولا تغيير مي كند و مثل كارشناسي هميشه ثابت نيست. البته مواد امتحاني (منابع كتبي كه مربوط به مواد امتحاني است)، قبلا تصويب شده و معمولا ثابت هستند. تهيه ليست دقيق منابع كارشناسي ارشد با توجه به رشته تان بسيار اهميت دارد.
7- سوالات سال قبل را بخوانيد
حتما سوالات كنكور سال هاي قبل را تهيه كنيد و در دوره هاي مرور كه در برنامه تان داريد آنها را بخوانيد. تعدادي از سوالات مانند سال هاي قبل خواهد بود و اينكه مشخص مي شود كدام فصل ها مهمتر از فصل هاي ديگر است و مي توانيد در برنامه ريزي زماني روي اين فصل ها مانور بيشتري بدهيد.
8- نگران فراموش كردن نباشيد
از آنجايي كه منابع كارشناسي ارشد حجيم هستند، خيلي از افراد نگران اين موضوع هستند كه مطالبي را كه مطالعه مي كنند فراموش شان شود و همين احساس به آنها استرس و اضطراب مي دهد؛ احساسي كه مطابق با واقعيت نيست و هنگام مواجهه با آزمون هاي آزمايشي خواهيد ديد كه تمام مطالب در ذهن تان فراخواني خواهد شد.
9- با موفق شده ها حرف بزنيد
شما مي توانيد از افرادي كه تازه قبول شده اند و اين مرحله را با موفقيت پشت سر گذاشته اند يا اساتيد در اين رشته و يا مشاورين دانشگاه به عنوان پشتيبان كمك بگيريد.
10- مواظب تغيير رشته باشيد
دوستان عزيز شما مي توانيد بدون توجه به رشته اي كه در دوره كارشناسي از آن فارغ التحصيل شده ايد، رشته اي غيرمرتبط را براي آزمون كارشناسي ارشد انتخاب كنيد اما به اين نكات توجه كنيد:
* معمولا افراد در رشته اي كه در دوره كارشناسي فارغ التحصيل مخ شوند در مقطع كارشناسي ارشد موفق ترند و همچنين احتمال قبولي آنها در كارشناسي ارشد هم بيشتر است.
* افرادي كه در رشته هاي غيرمرتبط قبول مي شوند، نياز به گذراندن دروس پيش نياز دارند كه بايد براي آن زمان و هزينه بيشتري داشته باشند.
* با شركت در رشته اي غيرمرتبط، ديگر نمي توانيد از قبولي بدون كنكور كارشناسي ارشد استفاده كنيد.
11- درس هاي كمتري برداريد
اگر قصد داريد هم در كنكور شركت كنيد و هم دروس طول ترم را در دوره كارشناسي بگذرانيد، بايد سعي كنيد دروس كمتري را برداريد؛ ولي حواس تان باشد كه در صورت قبولي در دانشگاه درسي از دروس دانشگاه باقي نمانده باشد كه همين مسئله برايتان دردسرساز شود.
12- براي تغذيه و سلامت خود ارزش قائل باشيد
تغذيه درست و مناسب مخصوصا در اين ايام، ورزش كردن و تعريق، شنا و به كارگيري روش هاي ريلكسيشن مي تواند باعث سرزندگي، شادابي و كاهش تنش شما شود.
13- از حجم داوطلبان نترسيد
در مسير تلاش براي كسب علم، هيچ گاه نااميد نشويد و انگيزه هاي خود را حفظ كنيد. دانشجوياني بوده اند كه با بهانه هاي مختلف مانند «مشكل است»، «من كه قبول نمي شوم»، «من نمي توانم»، «حوصله مطالعه و درس خواندن ندارم» و ... متوقف شده اند. تعدادي از افراد هميشه سياه لشگر هستند و تعداد زياد شركت كننده ها نبايد در انگيزه شما اثر منفي بگذارد.
14- انگيزه هاي خود را حفظ كنيد وتا رسيدن به اهداف از پا ننشينيد
كنكور ارشد يك رقابت است و موفقيت از آنِ كساني است كه به صورت اصولي، بيشترين تلاش و زحمت را كشيده اند، در انتها فراموش نكنيد قبول نشدن در كنكور ارشد، پايان زندگي نيست. شما مي توانيد دوباره شركت كنيد. برنامه سال قبل را مرور كنيد تا عيب هاي برنامه و روند برنامه ريزي خود را كشف كنيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: